Spark.Me 2017 – poznati prvi govornici i otvorene prijave za startap takmičenje

By Lazar / March 11, 2017
Spark.Me

Jedna od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi Spark.me objavila je ime prva tri potvrđena govornika za ovogodišnju, petu po redu, konferenciju koja će se održati 29. i 30. maja u Budvi. Kako organizatori navode, potvrđeno je učešće Šarada Sagara, društvenog preduzetnika iz Indije koji se nalazi na listi časopisa Forbs za 30 uspešnih ljudi mlađih do 30 godina za 2016. godinu, ali i na listi Rokfeler fondacija 100 inovatora za naredni vek,  Roba Ficpatrika, serijskog preduzetnika i autora međunarodno priznate knjige za preduzetnike The Mom Test kao i Džona Burkharta nagrađivanog predavača, specijaliste za oblast marketinga sadržajem i pisaca promotivnih sadržaja (copywriter) koji je između ostalog i osnivač TBC Global agencije.

Sagar je osnivač i izvršni direktor Dexterity Global-a, međunarodno priznate organizacije koja putem mreže onlajn i oflajn obrazovnih platformi pruža informacije, resurse i mogućnosti za više od 1,2 miliona srednjoškolaca godišnje širom Indije i ostalih delova Jugoistočne Azije. Inovativna rešenja na polju demokratizacije obrazovanja i izgradnje održivih biznisa omogućila su Sagaru da bude najbolje plasirani Indijac na listi 100 najmoćnijih mladih preduzetnika na svetu.

Sa druge strane, Ficpatrik je serijski preduzetnik iz oblasti tehnologije čije proizvode koriste neki od najvećih brendova svijeta, među kojima su i MTV i Sony. Njegova gorepomenuta knjiga The Mom Test je deo nastavnog programa nekih od najbolje rangiranih svetskih univerziteta – Oksford, Harvard, Londonski kraljevski koledž i Londonski univerzitetski koledž.

Burkhart je nagrađivani predavač, specijalista za oblast marketinga sadržajem i pisac promotivnih sadržaja (copywriter) koji je karijeru posvetio proučavanju čime brendovi mogu da zasluže pažnju kupaca. Osnivač je TBC Global, agencije koja pruža konsultantske usluge iz oblasti marketinga, u okviru koje brojnim organizacijama drži radionice na temu marketinga sadržajem, rada sa uticajnim onlajn korisnicima, veština pripovedanja i kreiranja sadržaja.

Otvorene su prijave i za Spark.me startap takmičenje. Pobednička ekipa će dobiti priliku da predstavi svoj projekat vodećim svetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt Aleji preduzetnika u San Francisku. Novina ove godine je posebna nagrada za drugo rangirani tim, koji će imati priliku da provede 14 dana u rezidenciji za startapove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije.

Spark.me startap takmičenje teži da okupi timove iz celog regiona, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta. Učešće u Spark.me startap takmičenju je otvoreno za sve startapove koji su osnovani nakon 1. septembra 2015. godine (bez obzira da li su formalno registrovani kao preduzeće ili ne), i koji su do sada primili investicije u ukupnom iznosu manjem od 2,5 miliona dolara.

Ovo su uslovi koje TechCrunch postavlja kako bi bilo moguće učestvovati u TechCrunch Disrupt „Aleji preduzetnika“, izložbenom prostoru za potencijalno uspešne projekte i kompanije, koji posećuju vodeći američki i svetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspešan posao.

Sve što zainteresovani startapovi treba da urade kako bi se prijavili za Spark.me startap takmičenje jeste da popune prijavnu formu na adresi, nakon čega će proći kroz prvi krug selekcije. Rok za prijavu je 30. april 2017. godine. Spisak deset najboljih startapova, koji su prošli prvi krug selekcije i koji će imati priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, biće objavljen na zvaničnom sajtu konferencije, www.spark.me, 19. maja 2017. godine.

Najbolje ocenjeni startap će dobiti dve povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smeštaj za tri dana za dve osobe i priliku da od 18. do 20. septembra u San Francisku ostvare svoj san i predstave svoju ideju investitorima iz celog sveta. Drugo rangirani tim će dobiti priliku da provede 14 dana u rezidenciji za startapove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije. Bitno je napomenuti da druga nagrada ne podrazumeva pokrivene troškove prevoza.

Karte za konferenciju Spark.me mogu se kupiti na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me. Puna cena karte iznosi 300 evra, dok se karte po promotivnoj ceni od 175 evra mogu nabaviti do 12. marta. Posebna pogodnost su studentske karte koje se mogu kupiti po ceni od 50 evra.

Podsetimo, Spark.me konferencija okuplja lidere iz poslovnog sveta, sveta tehnologije, inovacija i marketinga, ali i nudi mnogobrojne mogućnosti za biznis.

Više informacija o konferenciji, načinu prijave, kotizacijama i prethodnim konferencijama možete saznati na zvaničnom sajtu www.spark.me, Facebook stranici www.facebook.com/sparkdotme i Twitter nalogu www.twitter.com/sparkdotme.

 

Studirao marketing u Subotici i o trošku Evropske unije skitao po Evropi, kao erasmusovac u Letoniji i Belgiji. Bavi se online marketingom već četiri godine i štreberski prati sva nova dešavanja. Uvek na vrhu! Sve što zaradi troši na putovanja i potpuno netipično za Balkanca – voli sport.