Resursi koje svakodnevno koristimo​

U tekstu koji sledi vam predstavljamo nekoliko resursa koje koristimo u svakodnevnom radu i koji su se pokazali korisnim, pa stoga želimo da ih i vama preporučimo. Ovu listu ćemo dopunjavati po testiranju novih stvari.

Bluehost je jedan od najpouzdanijih i najboljih hosting servera na svetu, a mi ga koristimo od kada smo pokrenuli blog. Ono što Bluehost izdvaja od ostalih servera je zaista sjajan odnos cene i kvaliteta, kao i podrška kupcima koju pružaju – tu su za vas 24/7 i zaista u rekordnom roku odgovaraju. Pored toga, instalaciju Wordpress sajta možete da uradite samo jednim klikom, a cene njihovih paketa se kreću od $3,95 mesečno + besplatan domen (.rs domeni ne ulaze u besplatnu ponudu) pa naviše.

Wordpress tema koju mi koristimo je jedna od Thrive Leads tema. Ono zbog čega je Thrive Leads za korak ispred konkurencije je to što pored tema nudi i nekoliko fantastičnih plugin-a i preko 100 landing stranica po zaista pristupačnim cenama. Sve navedeno možete da kupite pojedinačno ili u paketu, što dodatno umanjuje cenu, a mi već treću godinu koristimo njihovu paket ponudu i nastavićemo da je koristimo i ubuduće. Najveći benefit koji ovaj paket ima je taj što ukoliko dodaju novu temu, plugin ili landing stranicu vi kao član dobijate automatski pristup svim novim stvarima besplatno, a ubacivanje novih stvari rade bar nekoliko puta godišnje.

Alat koji koristimo za slanje email-ova ka našim pretplatnicima je MailChimp. Ovaj alat pruža zaista izvanredne opcije, a besplatan je dok ne pređete broj od dve hiljade pretplatnika i 12 hiljada poslatih email-ova mesečno. U besplatnu verziju su uključeni i unapred definisani dizajni email-ova koje možete da šaljete, mogućnost da pravite neograničen broj email listi u zavisnosti od segmentacije, kao i korišćenje A/B testiranja emailova. Zaista sve preporuke za ovaj servis, pogotovo ako ste tek počeli da gradite email listu.