7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

By Gojko / October 2, 2015

Postoje određeni onlajn alati koji mogu značajno da uštede vreme i povećaju produktivnost svima koji su se odlučili da se bave internet marketingom na društvenim mrežama.

Budući da dan ima 24 časa, što često nije dovoljno, pogotovo na internetu gde se za to vreme desi ogroman broj dešavanja, sajtovi i alati koji štede vreme mogu biti dragoceni ukoliko se koriste na pravi način.

U nastavku teksta ću vam prikazati sedam veoma korisnih internet alata koji marketarima mogu višestruko olakšati posao.

7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

1. Rescue Time

Ukoliko želite da znate gde ste proveli vreme surfovajući internetom ili obavljajući internet marketing zadatke, Rescue Time je idealan za to. Ovaj alat će vam slati nedeljne izveštaje o tome gde ste proveli najveći procenat vremena, a ove informacije mogu biti dragocene. Ukoliko znate gde vam odlazi vreme, lako možete to da promenite na bolje i time ostvarite bolje rezultate u budućnosti.

7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

2. Schedugram

Alat Schedugram može biti savršen za one koji se bave marketing internetom na Instagram-u ili onima koji ga često koriste u druge svrhe. Ova platforma vam omogućava da zakazujete Instagram fotografije unapred, i time stvorite višak vremena za ostale obaveze tokom dana.

Preporuka je da unapred okačite fotografije za celu narednu nedelju, ali i da ostavite prostor za nove žive fotografije i poruke koje se događaju tokom nedelje. Ne zaboravite da nikada ne treba automatizovati kompletne procese, kako se ne bi stvorio utisak da profilom upravlja robot. Ali ono što se može prepustiti alatima, ne bi trebalo raditi ručno i gubiti vreme na to.

3. IFTTT

IFTTT (If This Then That) je veoma koristan alat i omogućava ogromnu uštedu vremena svima koji su se odlučili za automatizaciju svojih marketing aktivnosti na internetu. Ovaj alat ima ogroman broj mogućnosti koji se sve više i više povećavaju. Često se pojavljuju novi načini za iskorišćavanje ovog alata, a i svako može da napravi novi recept koji će obaviti komandu – ukoliko se dogodi ovo, automatski neka se dogodi ovo.

7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

Za sada možete iskoristiti već postojeće automatizacije poput:

  • slanja attachment-a iz Gmail-a na vaš Dropbox,
  • obaveštenja o vremenskoj prognozi u vašem gradu svakog jutra,
  • automatsko sačuvavanje tvitova koje fejvujete,
  • automatsko dodavanje novih Twitter pratilaca na određenu listu,
  • automatsko slanje poruka novim Twitter pratiocima ili pominjanje istih u vašem statusu…

U suštini, ova lista može biti beskonačna, i sve možete pronaći na sajtu ovog alata ili kreiranjem sopstvenih.

4. Mention

Ukoliko znate da je neophodno pratiti svako pominjanje vašeg proizvoda, brenda ili projekta, onda vam je poznato koliko to vremena može oduzeti.

Umesto da pretražujete internet, a pogotovo društvene mreže, iskoristite Mention. Ovaj alat će vam automatski poslati na email svaki put kada neko pomene određenu reč koju mu zadate. To u velikoj meri može da vam uštedi vreme i omogući vam da blagovremeno reagujete.

5. News Feed Eradicator

Ukoliko ste osoba koja prosto ne može da odustane od gubljenja vremena na nepotrebne stvari na Facebook-u, a ova društvena mreža vam je neophodna za posao, ekstenzija News Feed Eradicator  je savršena za vas. Ona uklanja kompetan News Feed na vašoj početnoj strani Facebook-a i prosto vas tera da se posvetite drugim stvarima.

7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

Kada odgovorite na sve komentare ili poruke na svim stranicama koje vodite, uvek ga možete isključiti i vratiti se gledanju smešnih video klipova, fotografija životinja ili naslovima dnevnih novina koje pratite.

6. Newsle

Newsle vam omogućava da pratite sva najnovija dešavanja u vezi sa temom koja vas interesuje. Ovaj alat za vas pretražuje najpopularnije teme koje vas interesuju i na taj način vam štedi veliku količinu vremena. Šta će vam biti prikazivano zavisi od onoga šta Newsle protumači kao bitno za vas na osnovu vašeg Linkedin profila, Facebook profila ili vaših email kontakata.

7. Google Calendar

Iako je ovaj alat prilično poznat svakome ko se bavi internet marketingom, ne bi smeo biti izostavljen sa ove liste. Njegova najveća prednost je u tome što sve što vam je potrebno prilikom organizovanja prikazuje na veoma pregledan i jasan način.

Savet je da apsolutno sve sastanke koje ne smete da propustite, rokove koje morate da ispoštujete i informacije o projektima koje vodite držite na Google kalendaru. Ukoliko sve ovo imate sačuvano samo na jednoj platformi, a ne na više njih, budite sigurni da više ništa nećete zaboraviti.

7 internet alata za povećanje produktivnosti na društvenim mrežama

Pored ovih alata koji olakšavaju korišćenje društvenih mreža, pročitajte još i koji su to pet twitter alata koji povećavaju produktivnost. Osim toga, svakome ko se bavi internet marketingom, od velike koristi može biti naša besplatna knjiga – 20 online alata koje koristimo.

Ukoliko vi znate još neke onlajn alate koji mogu biti korisni svima koji se bave internet marketingom, pišite u komentarima.

Diplomirao marketing na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Zainteresovan za internet marketing i primenu društvenih mreža u svrhe biznisa, kao i za SEO optimizaciju sajtova. Smatra da su za uspeh neophodne stalne inovacije i kreativnost. Obožava sport i komedije.

Comments are closed