6 mitova o content marketingu

By Damir / August 31, 2015

Ako nas je internet ičemu naučio, to je da ne vjerujemo svemu što pročitamo. Isto vrijedi i za jednu od najvažnijih grana internet marketinga – content marketing ili marketing sadržajem.

Radi se o formi marketinga koji uključuje kreiranje i dijeljenje korisnog i relevantnog sadržaja, kako bi se privukli korisnici i stekla publika, s ciljem ostvarivanja poslovnih ciljeva. Sadržaj se publici može predstaviti u raznim formatima i na mnogobrojnim platformama, pa tako nailazimo na blog, objave na društvenim medijima, vodiče, video zapise, infografike, elektroničke knjige i druge.

Možda mislite da već znate sve što trebate znati o content marketingu. Ipak, velika je šansa da ste čuli i vjerovali u pogrešne informacije kad je u pitanju ova platforma. Takve dezinformacije vas mogu poprilično koštati kad je u pitanju budžet vaše marketinške kampanje.

Content marketing mitovi

 

Kako biste osigurali da ste u potpunosti upućeni u ovu formu marketinga, te da rukujete s pravim informacijama, donosimo vam najčešće mitove o content marketingu.

Mit 1: Svatko može kreirati sadržaj.

Da, svatko može kreirati sadržaj. Ipak, iako osoba može biti stručnjak u svom području i posjedovati iscrpno znanje o zadanoj tematici, upitno je koliko je ista sposobna to znanje prenijeti drugima, tj. staviti na papir.

Content marketing zahtjeva više od pisanja; zahtjeva poseban set vještina. Odlični content pisci se u potpunosti posvećuju tematici o kojoj pišu, te iscrpno istraživuju istu, a svoja otkrića pišu novinarskim stilom, pojednostavljujući ponekad kompliciranu tematiku, te koristeći dozu humora.

Mit 2: Content marketing je namijenjen samo B2C brendovima.

Neovisno o tome je li vaša tvrtka B2B, B2C ili B2B2C orijentirana, vaš marketing se svodi na marketing koji je upućen ljudima – a ljudi vole priče. Ipak, u nekom trenu je odlučeno da neke industrije pripovijedaju priče, a druge pak ne.

Ova barijera je tijekom vremena razbijena, te su došle tvrtke poput Cisca, koje su kreirale snažan i zanimljiv sadržaj, te pobile sve dotadašnje mitove o korištenju content marketinga. Ukratko, svaki brend, neovisno o prirodi tvrtke, može profitirati od ciljanog, kvalitetnog sadržaja.

Mit 3: Sadržaj je najvažniji.

U današnjem svijetu, marketingaši se natječu za pozornost publike kreirajući najbolji mogući sadržaj, te se često kaže da je u sadržaju ključ uspjeha.
Ipak, uspjeh content marketinga se temelji na čitateljevoj reakciji na pročitani sadržaj, te njegovoj akciji, poput klika, lajka, kupnje proizvoda i slično.  Ključ uspjeha leži u načinu na koji se izrada contenta prilagodi zahtjevima i željama publike. Content marketing je taj koji bi trebao tjerati čitatelje na željeni rezultat, a ne samo pasivno obitavati na internetu.
Sadržaj je kralj

Mit 4: Jeftine pisce je jednostavno naći.

Ovaj mit je zapravo istinit. Jeftine pisce je lako naći na internetu na mnogorojnim portalima namijenjenim honorarcima (freelancerima). Za male novčane iznose možete dobiti kompletne objave za svoj blog. Evo i kvake – dobijete upravo onaj sadržaj koji ste platili.
Drugim riječima, cijenjeni i kvalitetni pisci nisu oni najjeftiniji i cijene trud i vrijeme koji ulože u kreiranje svakog sadržaja. Možda su nešto skuplji, ali u konačnici, kreiraju sadržaj kojeg će i publika i internet pretraživači voljeti. Prema tome, ukoliko želite content koji ćete s ponosom dijeliti na drugim platformama, te onaj koji će postići željene rezultate, trebat ćete uložiti u nešto skuplje pisce.

Mit 5: Kreiranje više contenta postiže rezultate.

Ukoliko je veći broj posjeta na stranici vaš cilj, onda će kreiranje više contenta postići željene rezultate. Ipak, ovoj praksi treba prići s oprezom, jer može i te kako negativno utjecati na percepciju vašeg brenda i ostvarenje konverzija.
Činjenica jest da kreiranje ciljanog, kvalitetnog contenta postiže prave rezultate. Kako biste se istaknuli u moru sadržaja na internetu, nije dovoljno samo kreirati više istog. Vaš content treba imati pravu vrijednost za korisnika, pogotovo kad su u pitanju B2B marketingaši.

Mit 6: Blog se koristi samo za objavu novosti.

Iako ste možda uzbuđeni zbog promjena u vašoj tvrtci, razvoja projekata, raznih poboljšanja, te prisustvovanja manifestacijama, to nisu novosti koje zanimaju vaše čitatelje. Za takve tematike najbolje je korištenje newslettera unutar tvrtke.

Vaš blog je namijenjen korisnicima, te je upravo to mjesto na kojemu trebate objavljivati obrazovne, zanimljive, lako djeljive sadržaje, koji će vaši posjetitelji uistinu htjeti pročitati.

Damir je tech entuzijast i vlasnik D4WEB. Njegovi počeci u internet marketingu sežu još u 2009. kada je napravio svoj veb site i krenuo s učenjem o optimizaciji za veb tražilice. Danas Damir ima iza sebe stotinak uspješno odrađenih kampanja i to uglavnom za klijente na najkompetitivnijim svjetskim tržištima (US, AU). Kada ne radi, Damir se bavi sportom ili uživa u krugu obitelji.